zondag 31 mei 2009

Vanavond aten wij....

Weinig beauty onderwerpen de afgelopen tijd. Dit komt vooral door de verhuizing, ik heb weinig kunnen uitproberen en nog minder gekocht de afgelopen maand.

Ik hoop dat ik jullie toch kan vermaken met andere onderwerpen :D

Wat wij vanavond aten. Ik vond het heel lekker al zeg ik 't zelf. Vriendje vond het ook lekker, dat is mooi meegenomen :D

Tagliatelle met romige garnalensaus

Ingrediënten (4 personen):
* 2 courgettes
* 300 gr tagliatelle (pasta)
* 1 cup verse roomkaas (250 g)
* 2 bakjes roze garnalen (à 125 g)
* 1 zakje verse bieslook (25 g)
* zout en peper
* 4 eetlepels vinaigrette (sladressing)

Bereiden:
- Courgettes wassen, schoonmaken en met kaasschaaf in de lengte in plakjes schaven.
- Courgetteplakjes ca. 2 minuten koken, afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In steelpan roomkaas zachtjes verhitten tot vloeibaar.
- Garnalen door roomkaas roeren. Bieslook fijnknippen.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Courgette met dressing vermengen.
- Saus door tagliatelle scheppen en bestrooien met bieslook.
- Serveren met courgettesalade.



Ik heb heel slim roomkaas met bieslook gekocht. Dat scheelde weer losse bieslook kopen. Anders zit ik weer met bieslook wat ik vervolgens nergens voor gebruik en dat ligt dan te verpieteren ergens in de keuken.

Ook vond ik de courgette salade niet zo'n succes. Ik hou zelf niet zo van courgettes die niet door het eten vermengd zitten. Ook vond ik het een beetje 'slerrie' dus ik ga de volgende keer voor hetzelfde recept maar dan met komkommer en zonder deze eerst te koken. Moet ook kunnen vind ik :D

En een tip voor als je de tagliatelle of eigenlijk ieder andere pasta kookt. Doe er een paar druppels olijfolie in en je pasta gaat niet aan elkaar kleven en ook minder aan de pan.

Wat denken jullie, lekker of niet? :D

zaterdag 30 mei 2009

Pinksteren

Laatst hoorde ik de volgende kreet op de radio:

"Is Pinksteren voor jou Pasen zonder eieren?"

En dat zette me aan het denken. Ik heb geen idee waar Pinksteren voor staat, ondanks dat het me ieder jaar zo'n 3 á 4 keer uitgelegd wordt door mijn ouders. En iedere keer vergeet ik het weer, dat zegt genoeg over mijn interesse in Pinksteren. Voor mij is Pinksteren inderdaad hetzelfde als Pasen, maar dan zonder de vrolijke eieren en chocolade.

Tegenwoordig is er genoeg te doen op 1e en 2e pinksterdag. We kunnen naar pretparken, er is een gigantisch festival en het beste *kuch* alle meubelboulevards zijn open.

De winkels die fijn zouden zijn als ze open zijn op zo'n vrije dag als supermarkten en kledingwinkels zijn natuurlijk gesloten. Daarom gaat half Nederland als kippen zonder kop rond lopen in woonboulevards. Wie heeft verzonnen dat dat een goeie manier is om je vrije 2e zondag door te brengen?

Ik ga dit Pinksterweekend niet doorbrengen in woonboulevards maar ik ga me bezig houden met het uitpakken van verhuisdozen en het in elkaar zetten van mijn bijzettafeltje (stiekem een ladenkastje).

Wat zijn jullie plannen voor de extra zondag? De woonboulevard, pinkpop, familie bezoek?

vrijdag 29 mei 2009

Werk Frustraties

Ik heb het helemaal gehad met mijn werk. Niet met het werk zelf, maar met de organisatie waar ik in dienst ben.

Eerst even uitleggen watvoor werk ik doe. Ik werk bij een thuiszorg instelling en doe het huishoudelijk werk bij cliënten thuis. Metname de schoonmaak dus.

Het is een simpel maar goed betaald bijbaantje.

De afgelopen tijd kon ik best veel werken omdat ik geen lessen had op school. Daarom was ik bij een bedrijf gaan werken hier in de buurt. Toen ik twee weken in dienst was ging het bedrijf falliet en werd overgenomen door een veel grotere organisatie. Vanaf die tijd loopt alles mis.

Ik word ingepland op dagen waarop ik aangegeven heb niet te kunnen werken. En niet één keer of twee keer, nee wel 6 keer achter elkaar. Dood moe word ik ervan. Als ik dan belde om het door te geven kreeg ik eerst een geirriteerde planner aan de telefoon die vervolgens beloofd het te veranderen, en dat dus niet doet.

Uiteindelijk geef ik drie keer per telefoon en nog twee keer per e-mail door dat mijn school weer begint en ik dus alleen nog maar op vrijdag ochtend kan werken. Na die 5 keer komt de boodschap eindelijk aan.

Vorige week vrijdag moest ik volgens mijn planning bij een mevrouw werken. Kom ik daar aan blijken ze niets door gegeven te hebben aan de cliënt dat ik kom werken. Ik weer naar huis want ze had al dingen gepland voor die ochtend waardoor ik niet kon werken.

Bel ik op, krijg ik eerst een geirriteerde zucht te horen bij het doen van mijn verhaal. Vervolgens krijgt de cliënt de schuld want het was niet handig van haar dat ze iets gepland had deze ochtend. Vreemd want volgens mij ligt de schuld niet bij haar maar bij de organisatie die niets door heeft gegeven...

Ik geregeld dat de planning zou veranderen en ik deze week bij die mevrouw zou gaan werken. En toen kwam ik daar vanochtend aan... Was er gisteren al iemand komen werken!! Verschrikkelijk...

Nu heb ik het echt helemaal gehad. Ik ga mijn ontslagbrief schrijven (ik zit nog in mijn proefperiode) en ga op zoek naar een andere thuiszorg organisatie. De manier waarop er tegen mij gesproken wordt aan de telefoon, het gebrek aan het doorgeven van informatie aan mij en cliënten en het niet kunnen begrijpen van informatie van mij vind ik niet kunnen.

Hoewel mijn vader vindt dat ik een gesprek aan moet gaan met de organisatie, heb ik daar geen zin in. Ik denk niet dat het gaat helpen want ze schuiven nu al de verantwoordelijkheid naar elkaar toe...

Wat zouden jullie in mijn situatie doen?

maandag 25 mei 2009

Stemmen

Mijn maatschappij-leraar vertelde ons in het begin van 3 Havo het volgende:"Als je niet gaat stemmen, dan krijgt de partij waar je het meest op tegen bent een stem minder tegen zich. En zo geef je ze eigenlijk een stem."

Het klinkt maf, maar het is wel zo. Stel je bent qua gevoelens een links denkend persoon en wilt absoluut niet dat Wilders in de 2e kamer komt. Als je dan niet gaat stemmen wordt jouw stem, onder de andere niet-stemmers verdeelt onder alle partijen, dus ook onder meneer Wilders.

Daarom vind ik het belangrijk om wél te gaan stemmen. Of het nou over de gemeente, provincie, regering of nu de Europese Unie gaat. Hoewel ik qua gevoel minder met de EU heb en ook weinig van de manier van werken weet zijn er wel standpunten die ik belangrijk vind.



Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat het homo-huwelijk in de hele EU erkent wordt. Ik vind het ook belangrijk dat de EU vooruitstrevend blijft met milieu afspraken en niet blijft wachten op Amerika en/of China.

Omdat ik geen tijd en zin heb om van iedere partij het programma te lezen heb ik de Stemwijzer gedaan van 1vandaag. Deze is hier te vinden. Het zijn 30 eens/oneens vragen. Je bent er hooguit 5 minuten aan kwijt.

Ik kwam uiteindelijk uit op de partij LibDem. Ik had daar nog nooit van gehoord. Het is een vrij nieuwe liberaal democratische partij. Opgericht in 2006 net voor de vorige 2e kamer verkiezingen.

Of ik ook echt op deze partij ga stemmen weet ik nog niet. Ik voel me niet lekker bij het stemmen op zo'n jonge partij. Ik heb nog even de tijd want we hoeven pas op 4 juni te stemmen, dat is volgende week woensdag.

Gaan jullie stemmen? En waarom wel of niet? En... op welke partij als je het al weet?

--------------------------
banner1

Iseree - Gezichtsreinigingsmelk

Iseree - Gezichtsreinigingsmelk

Deze reinigingsmelk is te koop bij de Lidl en is erg goedkoop. Hoe goedkoop, weet ik uiteraard niet meer. Ik had het bonnetje bewaard maar bij de verhuizing is die kwijt geraakt. Soms kan ik zooo georganiseerd zijn ;) NOT.



Eerst wat ze zelf zeggen over de reinigingsmelk:
"
* Reinigt gezicht en decolleté zeer zacht en is ideaal voor het verwijderen van make-up.
* Vitamine E, provitamine B5 en hamamelis ontspannen de huid en beschermen haar natuurlijke balans."

Hoewel er op de gebruiksaanwijzing staat dat je 's morgens en 's avonds je gezicht moet reinigen met dit spul, doe ik dat alleen 's avonds. Twee keer op een dag zo grondig reinigen vind ik echt overbodig.

Op 20something las ik een tijd geleden hoe je op de juiste manier reinigingsmelk moet gebruiken. Ik dacht namelijk voorheen dat je dat op een watje moest doen en over je gezicht moest halen, net als bij tonic. Nu blijkt dit zo niet te werken.

Elke legt in dit artikel * klik* uit wat je wel moet doen en ik zal het even samenvatten wat betreft de reinigingsmelk.

Zet een paar stipjes reinigingsmelk op je gezicht. Maak je handen vochtig en masseer de reinigingsmelk in op je gezicht (en hals). Dit kun je daarna afspoelen met water of met een wattenschijfje afnemen. Ik doe dit met een wattenschijfje.
Na de reinigingsmelk neem je een watje met tonic en daarmee ga je over je gezicht. Na deze handeling ben je inprincipe klaar.

Voor volledige uitleg raad ik jullie aan om het artikel van Elke op 20something te lezen.

De reinigingsmelk van Iseree werkt voor mij erg goed. Het haalt mijn make-up er goed af. (Oog make-up haal ik met een aparte reiniger er af.) Ik krijg geen droge huid van dit spul, geen extra bultjes en ook geen rode plekken. Voor mij ideaal dus en ook nog eens goedkoop. Wat wil je nog meer?

banner1

zondag 24 mei 2009

Dove: Gentle Exfoliating Body Scrub

Deze scrub heb ik een tijdje geleden op de markt gekocht voor €10,= voor twee tubes.
Ik had al eerder Dove douche scrub gekocht en gebruikt maar deze is toch nét iets anders.



Wat is er dan anders...

Ten eerste is de substantie iets steviger dan de vorige tube die ik had. Hierdoor smeert het iets moeilijker uit maar het scrubt daarentegen weer steviger.

De geur is hetzelfde. Ik vind het een typische Dove zeep geur. Geen rare zoete parfum, geen bloemetjes maar gewoon frisse Dove zeep.
Ik vind dat wel lekker na een drukke zweterige dag. Na een middag fietsen of sporten ofzo. Dan heb ik geen zin in overwelmende geuren maar wil ik gewoon fris en afgekoeld zijn. De frisse geur werkt ontspannend dan voor je hoofd en de momenten ná het douchen.

Wat beloven ze zelf:

"Niets is zo lekker als het gevoel van zijde op je huid. Om je huid zo zacht als zijde te laten voelen, is het noodzakelijk om haar regelmatig te scrubben.
Dove Gentle Exfoliating Body Scrub bevat fijne korreltjes die de huid glad maken terwijl de hydraterende bestanddelen van Dove gecombineerd met pure zijde de huid zacht en soepel houden.
* Het verwijdert overtollige huidcellen op een zachte manier
* Het stimuleert de natuurlijke vernieuwing van de huid
* Het maakt je huid glad, zijdezacht en soepel."

Voor mensen met een gevoelige huid is dit een ideale scrub voor af en toe. Voor mensen met een minder gevoelige huid is deze scrub ideaal voor om de dag. Het maakt je huid lekker zacht.

banner1

zaterdag 23 mei 2009

Auwie

Ik was bijna wond-vrij en ik keek al uit naar het moment dat ik de SweetiePie scrub weer zou kunnen gebruiken...

En toen, vanmiddag rond een uur of 5 gebeurde het. Ik liep de trap op met mijn handen vol. Twee tassen, sleutels en een of ander doosje van Stefan. Ik had mijn fijne broek aan met mega wijde pijpen en opeens bleef ik met mijn ene voet in de broekspijp van de andere hangen en *baf* daar lag ik.

Knie helemaal blauw met wat minder wel. Mijn vingers afgeschaafd net onder mijn nagels en mijn handpalm heeft een sleutel afdruk. :(

Maar ik heb niet gehuild haha. Volgens mij was Stefan ook meer geschrokken dan ik maar hij kon me niet helpen omdat hij de vissenkom in zijn handen had. Ik ben trouwens zooo blij dat ik die niet mee naar boven droeg. Dat had een zooi gegeven :|

Hoe is jullie weekend verlopen? Allemaal helemaal heel gebleven?

vrijdag 22 mei 2009

Beter laat dan nooit: Opgemaakt in April

Mei is over 10 dagen alweer aan zijn eind en nog heb ik niks geschreven over wat ik opgemaakt heb ik April. En ik vind het wel zo leuk om bij te houden.

Natuurlijk zijn er mensen die het niets interesseert wat ik op maak maar voor mij is het goed om te kunnen zien wat ik zoal op maak in een maand, en wat ik zoal koop. Ik lees op veel blogs over het Project pan 10 maar ik heb het gevoel dat dat voor mij niet nodig is. Ik maak eigenlijk alles op wat ik koop.

Goed, terug naar het onderwerp.

* Kneipp - Hydro Balans Bodylotion

Wat een heerlijke bodylotion was dit. Super geur, goed uit te smeren, trok snel in en het werkte goed tegen de zichtbaarheid van cellulitus. Het maakte mijn huid heerlijk zacht en ik voelde me er frisser door. Ik heb de tube tot de laatste druppel op gemaakt en ik vind het zo jammer dat hij op is. Ik heb er ondertussen alweer 2 keer mee in mijn handen gestaan om opnieuw te kopen maar tot nu toe nog niet gedaan.

* Matrix - Biolage Forté therapie Shampoo

De shampoo die mijn kapper me aangeraden heeft. Op de dag dat de fles echt helemaal op was kwam mijn pakketje van HQhair binnen met de nieuwe fles. De nieuwe fles heeft wel een nieuwe samenstelling, maar daar binnenkort meer over.

* Nivea - Lotus Peeling (scrub)

Ohhh die geur! Heerlijk! Ik ben nog steeds opzoek naar estherische olie van lotusbloesem. Als iemand die vind, mail mij dan even!

* Hema - Daycream Dehydrated Skin
Mijn Hema dagcreme voor vochtarme huid. Hij werkte goed maar niet speciaal goed ofzo. Hij was relatief goedkoop voor een dagcreme en daarom had ik 'm ook gekocht. Ik wilde testen of mijn huid inderdaad vochtarm was. Omdat deze creme veel beter werkte dan de creme voor droge huid heb ik het bij vochtarme huid cremes gehouden.

donderdag 21 mei 2009

Dettol wasgel

Dettol, heel lang heb ik naar de reclames gekeken op televisie en me af zitten vragen of die zeep nou echt zo goed is.

Dettol beloofd namelijk de huid te reinigen en beschermen tegen de verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën. Klinkt wel handig vond ik, kan geen kwaad om je handen extra goed te reinigen. Toch heb ik het heel lang niet gekocht omdat mijn moeder altijd ging over de handzeep in huis.

Nu moest ik voor in het appartement handzeep hebben. Zeker met het klussen is dat wel zo handig. Bij het Kruidvat was toen net een actie 3 voor de prijs van 2. Mooi meegenomen vond ik. Heb ik direct een voorraad. Ook leek het me handig dat Dettol een zeepvrije formule is.

Dus eentje op het toilet geplaatst en eentje bij de keuken. De gewone bij de keuken en 'fresh' bij de badkamer.

Al snel kwam ik er achter dat die anti-bacteriële functie er ook voor zorgt dat je handen ontzettend droog worden. Een ontzettend trekkerig gevoel kreeg ik, alsof het bovenste laagje van mijn handen in plastic of leer veranderd was. Niet prettig dus.

Ondertussen heb ik de Dettol van de toilet vervangen door een zeepje van The Secret Garden. Dat bevalt een stuk beter want ook de geur van Dettol vond ik verschrikkelijk. Het rook naar chemische troep.

Dus nu heb ik de Dettol nog wel bij de keuken staan want daar vind ik de anti-bacteriële functie heel nuttig. Zeker voordat ik ga koken en als ik rauwe kip gesneden heb of iets dergelijks.

Gebruiken jullie Dettol ergens voor? Ik zag op de reclame dat je het ook kan gebruiken voor het ontsmetten van wonden.

woensdag 20 mei 2009

Onze narcistische samenleving.

Vandaag moest ik voor het eerst sinds een lange tijd weer een keertje naar school. De woensdag is standaard voor de Minor (een deel andere opleiding die je moet volgen).

Ik volg de minor Toegepaste Psychologie om zo wat meer bewijslast te krijgen voor in mijn portfolio. Met name over gesprekstechnieken en wat interessante kennis onderdelen. Zo hebben we een onderdeel Motivatie gehad en ben ik nu bezig met Conflicthantering en Persoonlijkheid.

Toevallig met het onderdeel persoonlijkheid hadden we het over de verhuftering van onze samenleving. Mijn leraar vertelde over dat dit alle lange tijd door psychologen en sociologen gezien wordt maar dan onder een andere naam. Namelijk de individualisering van onze samenleving.

Hij noemde ook de term narcisme. Dat is een term dat mensen omschrijft die heel erg vol zijn van zichzelf. Bijvoorbeeld mensen die zichzelf hoogbegaafd noemen terwijl daar geen bewijs van is. Ze vertellen over eigenschappen en prestaties die ze niet behaald hebben of niet kunnen bewijzen.

Een ander kenmerk van een narcist is dat hij geen of weinig empathisch vermogen heeft. Hij kan zich dus niet inleven in anderen. Ook hebben zij last van buitensporige bewondering over eigen kwaliteiten. Ook zoeken zij mensen op die belangrijk zijn voor hen, die hun hoger op kunnen helpen, alle anderen zijn pleps of minderwaardig.

Een laatste kenmerk is dat zij vaak jaloers zijn op anderen of denkt dat anderen jaloers zijn op hem.

Enkele geleerden vinden dat onze samenleving narcistisch wordt. We zijn alleen met ons zelf bezig. Als we niet het hoogste niveau van opleiding halen dan doen we er niet toe. Als iemand anders een mooie auto heeft dan vinden wij dat wij die ook verdienen. Er blijft altijd een verlangen naar meer en beter, terwijl we al zoveel hebben.

Er heerst tegenwoordig meer schaamte dan schuld-besef. In plaats van dat iemand zich schuldig voelt voor wat hij iemand aan gedaan heeft, heerst er een schaamte gevoel dat iemand hen aangesproken heeft op gedrag.

Ik merkte vanochtend zelf in de trein hoe egocentrisch we bezig zijn in ons landje. Mensen zitten in drukke coupé's met hun tas naast zich op een stoel. Als je vervolgens vraagt of je daar mag gaan zitten krijg je een vuile blik toegeworden, een diepe zucht en dan kun je zitten. Waarom vraag ik me dan af. Zien zij niet dat het druk is? Snappen ze niet dat iedereen graag wil zitten?

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het bellen in de trein. Rotzooi gooien op straat maar ook dingen als door rood rijden. Bij het door rood rijden, en ander hufterig gedrag in het verkeer, denken mensen niet na wat hun gedrag kan veroorzaken bij andere mensen.

We moeten ons echt wat empathischer gaan opstellen naar elkaar. Leef je in hoe een ander zich er bij voelt.

Dit mooie spreekwoord slaat de spijker op de kop:

"Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

Hoe kijken jullie aan tegen deze ontwikkelingen in ons landje?

Badedas

Badedas is een product dat ik al heel lang gebruik. Het is een badproduct dat mijn moeder al voor ons gebruikte toen ik nog een klein kind was.

Waarom wist ik heel lang niet tot dat ik op een gegeven moment een ontstoken wond had. Mijn moeder zei toen: 'ga maar in bad met Badedas'. Natuurlijk deed ik dat zonder te vragen waarom. Die vraag waarom kwam later.



Mijn moeder vertelde me toen dat zij na de geboorte van mijn broertje een wond had en de artsen en verpleegsters hadden haar aangeraden om regelmatig in bad te gaan met Badedas om zo het genezingsproces te verbeteren en de wond goed schoon te houden. Ook nadat ze geopereerd was jaren later kreeg ze hetzelfde advies van de doktoren.

Via internet kom ik er achter dat de Wilde Kastanje estracten die Badedas in haar badschuim stopt zorgt voor versteviging van het onderhuidse bindweefsel, versterking van de vaatwanden van bloedvaatjes en het stimuleert de bloedsomloop.

Nog steeds ga ik in een bad met Badedas als ik wondjes en/of ontstekingen heb. Ik merk dat dit de wond echt goed doet en helpt met een snellere genezing. Ik kan het iedereen aanraden!

Kenden jullie deze werking van Badedas Classic al?

dinsdag 19 mei 2009

Het Appartement

Wat hebben jullie veel geduld moeten opbrengen voor het zien van deze foto's. Eerst geen internet, dan weer ruzie met het datakaartje....

Ik heb de foto's nu vanmiddag opnieuw gemaakt met een andere datakaartje. Eentje die wel gezien wordt door de laptop.

Één opmerking bij de foto's: Let niet op de rotzooi die je her en der ziet. We hebben nog weinig tijd gehad om alles een goeie plek te geven. Ook hebben we nog niet alle meubels gekocht die we uiteindelijk willen hebben.

Eerst zal ik laten zien wat we wél hebben.

Onze trots eerst. Namelijk het tv-meubel dat we bij Ikea gekocht hebben. En helemaal samen in elkaar gezet zonder ruzie! Dat is voor ons best goed want we zijn niet altijd even goed in de samenwerking ;)



Het is een witte Besta Bosa kast van Ikea.
De televisie is een Samsung 6 serie die in de aanbieding was bij de MediaMarkt afgelopen weekend. We zijn er tot nu toe erg blij mee :D

Onze volgende trots. De bank!



Een rode bank. Ik vond onze huiskamer erg grijs/wit en daardoor heel kil overkomen. Ik vind rood ook altijd een mooie kleur vandaar dat we voor deze rode bank hebben gekozen. Qua model is hij niet helemaal mijn smaak maar hij was goed betaalbaar bij Ikea en hij zit heeeerlijk. Uiteindelijk vind ik het toch belangrijker dat een bank lekker zit dan dat het precies het model is dat ik mooi vind.

Nu iets wat ik wilde hebben voordat ik hier echt ging wonen. Zonder deze machines is wonen een crime. We hebben deze van mijn ouders gekregen. Heel lief maar ze hebben het uit eigen belang gedaan zeiden ze. Op deze manier weten ze zeker dat ze niet onze was hoeven te doen haha.



En dan nu onze slaapkamer.



We slapen nu op het matras alleen omdat er nog een raam vervangen moet worden. Als we ons bed neerzetten dan kunnen ze daar niet meer bij dus dat schiet niet zo op. Gelukkig hebben we een dik en goed matras wat ook zo op de grond heerlijk slaapt.

We hebben hier een grote schuifkast staan met een spiegeldeur zoals je kan zien. Handig met het checken van outfits. Deze kast is groot genoeg voor de kleren van mijn vriend en ik. Ook deze komt van de Ikea. Eigenlijk hebben we een heel Ikea huis :D

En dan heb ik ook nog foto's van het uitzicht vanaf het balkon.



Het is een vrij drukke weg voor ons huis. Onhandig met televisie kijken als we de schuifpui open hebben staan maar c'est la vie :D


Tot zover dus de inrichting. De keuken hadden jullie al gezien, dar is natuurlijk niks aan veranderd :D

Nu moet ik nog op zoek naar een salontafeltje met een laatje. Bij Ikea had ik er wel eentje gezien maar die heeft een glasplaat en dat wil mijn vriend niet hebben...

Ook moeten we nog een zitstoel hebben zodat onze zithoek wat meer personen kan hebben. We doen wat dat betreft rustig aan tot we tegen iets leuks aan lopen.

Zo dat waren de foto's :D Ik bedenk me alleen net dat ik de badkamer vergeten ben te fotograferen. Die komt dus nog!

Wat vinden jullie er van?

Wat eten we vandaag?

Vandaag staat op het menu:

Pasteitjes met bosuitjes en champignons.

Mijn vriend en ik hebben afgesproken om één keer in de week vegetarisch te eten. Ik heb ergens gelezen dat dat milieubewust is en we eten toch te veel vlees inprincipe. We kunnen best met minder.

Vroeger dacht ik dat je alleen maar omeletten kon eten als je vegetarisch was. Nu weet ik beter en heb ik heerlijke recepten gevonden. Hopelijk wordt dit ook een lekker gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

* 1 bakje champignons klein (400 gram)
* 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 zakje gesneden spitskool (300 gram)
* 1 pakje fijngehakt (175 gram Quorn) Ik heb tofu fijngehakt gekozen omdat Quorn veeeel duurder was :D
* 2 theelepels kerriepoeder
* 1 potje bechamelsaus (witte saus, 400 gram) Ik heb gewoon een zakje witte saus light gekocht.
* 1 doosje pasteibakjes (4 stuks)

Bereiden:
* Oven voorverwarmen op 160 graden C.

* Champignons en bosuitjes schoonmaken.

* Champignons in vieren snijden.

* Donkergroene deel van bosuitjes in heel smalle ringetjes snijden.

* Rest bosuitjes schuin in stukjes snijden.

* Olie in wok verhitten en hierin spitskool in 3 min. roerbakken.

* Champignons en Quorn toevoegen en 3 min. meebakken.

* Schuine stukjes bosui en kerriepoeder toevoegen en 2 min. meebakken.

* Groenten naar smaak met zout en peper bestrooien.

* Saus aan groenten toevoegen en heet laten worden.

* Pasteibakjes op 4 borden zetten.

* Champignon-groentenragout er in en ernaast scheppen.

* Bosuiringetjes erover strooien.



Het smaakte lekker. Ik vond het niet heel speciaal. De smaak van spitskool is niet helemaal mijn favoriet. Maar het is wel een recept wat lekker is voor af en toe.

Wat hebben jullie gegeten vandaag?

The Secret Garden - Sweetie Pie Bodyscrub

Alweer een paar weekjes geleden heb ik de Sweetie Pie Bodyscrub besteld bij Serena/The Secret Garden.

Ik ken de geur Sweetie Pie van een proefje Sweetie Pie Solid Lotionbar die Serena mij een tijd geleden in een bestelling mee gestuurd had. Ik was meteen weg van de geur, ook al had ik dat in eerste instantie niet verwacht. Normaal ben ik niet zo'n zoetekauw met geurtjes.



De geur Sweetie Pie is als ik het me goed herinner aardbei en vanille. Als ik het mis heb dan hoor ik graag de verbetering :D

De scrub is een zeezout scrub. Dit wil zeggen dat het zout werkt als de scrub deeltjes. Het maakt deze scrub een groffe scrub maar ook zuinig. Waar je gewone scrub vaak de scrubdeeltjes verdeelt hebt over je lichaam kun je deze voor grote gebieden in één keer gebruiken.

Wat je goed moet onthouden over zoutscrub is dat het prikt in wondjes. Ik was dit de eerste keer glad vergeten en werd daar op niet zo'n subtiele manier aan herinnerd. Dus geen zoutscrub gebruiken als je je benen open gekrabt hebt!

Ik had trouwens opgevangen dat Serena ook wilde gaan kijken of ze suikerscrub kan maken. Dan hebben we geen last meer van prikkende wondjes.

Al met al vind ik deze scrub erg lekker. Wat ik vooral lekker vind ik dat de Sweetie Pie geur door de hele badkamer gaat en dat er zelfs een vleugje om je heen blijft hangen. Jummie vind ik.

Ook doet deze scrub zijn werk goed. Zacht huidje is het eind resultaat.

maandag 18 mei 2009

Nieuwe lay-out

Ik was uitgekeken op mijn lay-out dus ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe.
Ik vond deze heel lief en schattig en lekker simpel. Ook past het wel bij Mei vond ik.

Wat vinden jullie er van?

Wat eten we vandaag?

Vandaag staat op het menu:


Wortelgratin met feta en gegrilde kip.

Er komt een aanpassing. Ik heb nog geen grillpan want deze staat nog bij mijn broer. Dus wordt het geen gegrilde kip, maar gebakken kipfilet. Moet ook kunnen he :D

Het recept:

Ingrediënten (4 personen)

* 1 kg winterpeen (wisten jullie dat winterpeen echt ontzettend goedkope groente is?)
* 150 gr verbrokkelde fetakaas
* 2 eetlepels olijfolie
* 300 gr kipfilethaasjes. (75 gram vlees is ruim voldoende per persoon per dag. Ik maak de hoeveelheden van vlees altijd minder)

Materialen:
* ovenschaal van c.a. 2 liter
* grillpan

Bereiden:
* Breng een ruime pan met zout water aan de kook.

* Maak de wortels schoon en snijd ze daarna in schuine plakken.

* Kook de plaktjes winterpeen 4 á 5 minuten, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. (Ik heb geen idee wat een schuimspaan is. Edit: opgezocht en het is een soeplepel met gaatjes)

* Verwarm intussen de oven op 200 graden C.

* Leg de plakjes winterpeen dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel de feta erover.


* Druppel er 1 eetlepel olie over, bestrooi met peper naar smaak en laat de wortelgratin in 20 á 25 minuten gaar worden.

* Verhit de grillpan, besrijk de kipfilethaasjes dun met 1 eetlepel olie en gril de kip in 6-7 minuten gaar, keer halverwege.

* Bestrooi met zout en peper en serveer de kipfilethaasjes bij de wortelgratin.

* Lekker met aardappelpurree

De foto's:



En het smaakte LEKKER! Dit recept is wat mij betreft goed gekeurd :D

Ik krijg de foto's van het appartement niet op de computer. Het kaartje waarmee ik de foto's gemaakt hebt doet het niet in de laptop. *boos*


zondag 17 mei 2009

Jaaaaa

Eindelijk!

Ik heb internet én we zitten ons eigen appartementje :D

Ik kan nu eindelijk koken wat wij lekker vinden en daarmee ook weer beter gaan letten op mijn dieet. Bij mijn ouders was er altijd wel iets lekkers in huis en dat wil ik nu niet meer binnen handbereik hebben.

Ik kan eindelijk op televisie kijken wat ik leuk vind in plaats van alle maffe series die mijn moeder leuk vindt.

Allemaal voordelen :D

Ik zal morgen eens wat foto's van mijn fototoestel gaan halen en jullie wat laten zien van het appartement. Helemaal happy hier :D

dinsdag 12 mei 2009

Update via mijn mobiel.

Ik ben erg benieuwd of dit werkt, en of het ook een beetje goed gaat.

Ik zit nu namelijk in ons nieuwe appartement. We hebben ons matras zondag meegenomen (met veel moeite) en hier neergelegd. Dus officieel zijn we verhuisd. Ondanks dat nog niet alles geregeld is...

We hebben namelijk nog geen tv en internet. Zwaar afkicken natuurlijk maar we hebben genoeg films en series meegenomen voor op de laptop en ik kan gelukkig twitteren en e-mailen met mijn mobiel.

Daarmee ben ik dit berichtje ook aan het typen.

Vanmiddag wordt de bank gebracht door Ikea en ondertussen ben ik verhuisdozen aan het uitpakken. Alles een logische plek geven, schoonmaken en controlleren of alles nog werkt.

Dat laatste is hard nodig omdat onze spullen sinds augustus 2007 in de kelder van mijn broer staan. En volgens mij is het daar niet helemaal vochtvrij.

Zo jullie zijn weer op de hoogte. Duimen jullie mee dat Ziggo heel snel de internetverbinding regelt?

zaterdag 9 mei 2009

Verhuizing update

Ondanks mijn mooie plannen om stukjes voor jullie te schrijven is daar niets van gekomen. Ik had niet verwacht dat ik hele dagen bezig zou zijn met klussen in het appartement. Ik had het natuurlijk wel kunnen weten maar ik was een beetje naief denk ik.

Even een update over wat we de afgelopen dagen gedaan hebben.


* We hebben netwerkkabels door de muur getrokken. Wel zo modern en dat geeft wat minder kabels door de kamer heen. Ik wist niet dat het kon maar gelukkig heb ik een handige papa die dit vaak doet voor zijn bedrijf.

* We hebben plinten gekocht en aangelegd. Het grootste gedeelte ligt nu, nog een paar stukjes moeten we op maat zagen.

* We hebben gordijnen en vitrage besteld voor op de slaapkamer. De slaapkamer ligt aan de galerij dus van belang om vitrage te hebben zodat niet iedereen naar binnen kan koekeloeren. Ik wilde eerst een rolgordijnen maar helaas, we hebben een kiepraam in de slaapkamer die naar binnen opengaat. Handig raam opzich maar onhandig om gordijnen voor te vinden.

En trouwens wat een geduld moet je hebben bij de Praxis. We hadden daar 25% korting omdat mijn moeder een vermogen heeft aan airmiles. Mooi meegenomen dus. Maar om gordijnen te bestellen of te laten berekenen moeten ze het in de computer zetten met een verschrikkelijk omslachtig programma. Ik denk dat we wel een uur hebben staan wachten daar...

* We hebben het tv-meubel grotendeels in elkaar zitten. We moeten nog een gat achterin zagen voor de elektriciteit.

Ik vind dat we hard gewerkt hebben :D en ben trots op onszelf dat we geen ruzie gemaakt hebben.

Vandaag komen de wasmachine en de droger. Morgen gaat het matras over en dan kunnen we echt gaan verhuizen!

Nu ga ik snel ontbijten en koffie drinken. Daarna gaan we weer aan het klussen!

woensdag 6 mei 2009

Oproepje

Even een berichtje tussendoor.

Serena, je weet wel het meesterbrein achter The Secret Garden, is in de finale gekomen van een wedstrijd op Fashionata. De strijd gaat hierbij om de eer van Fashionata's Beste Blogster zijn.

Omdat ik het haar van harte gun en ik zelf altijd met veel plezier haar blog volg. Wil ik jullie, mijn trouwe bloglezers oproepen om ook op haar te stemmen.

Dit kan via deze link, die je direct laat stemmen of via deze link die je naar de website van Fashionata brengt. Het stemformuliertje staat links in het menu daar.

Voel je vooral niet gedwongen om te stemmen maar mocht je stemmen alvast hartstikke bedankt!

Neem ook een kijkje op Serena's blog. Altijd interessante dingen over de zepen en beautyproducten die gemaakt worden voor haar webshop en ook leuke filmpjes met vreemde looks als big hair en Lady GaGa look.

dinsdag 5 mei 2009

Lange stilte

Oh wat erg. Ik heb nog steeds geen update geschreven en geplaatst!

Ik had niet verwacht dat ik het zo druk zou hebben met klussen en verhuizen.
Wat we de afgelopen dagen gedaan hebben is:
* naar Ikea geweest
* uit eten gegaan met schoonouders
* slaapkamerkast in elkaar gezet (oké vooral Stefan en niet ik)
* lamellen gekocht waarvan 5 van de 7 pakken kapot is! Daarmee moeten we terug :(

Al met al zijn we best druk geweest. Ik heb ook nog ramen gewassen op de basisschool van mijn moeder. Dat had ze gevraagd en ik krijg er aardig voor betaald. Iets wat we goed kunnen gebruiken met deze grote uitgaven.

We hebben een bank gevonden bij Ikea die lekker zit. Hopelijk kunnen we die donderdag of zaterdag gaan halen.

Nu nog gordijnen voor op de slaapkamer, plinten, netwerk aanleggen, een goeie lamp vinden voor boven de eettafel en de kast in elkaar zetten voor in de woonkamer.

En ik hoop dat we er volgende week in kunnen haha... We zullen zien!


Ik hoop snel te kunnen updaten maar ik kan helaas niets beloven...

Liefs!

P.s. Trouwens, iedereen een goed bevrijdingsfestival gehad? Leuke dingen gedaan, spannende verhalen die ik gemist heb? ;)

vrijdag 1 mei 2009

Stilte

Een paar dagen stilte. Ik wilde eigenlijk gisteren een berichtje gaan plaatsen maar na die verschrikkelijke gebeurtenis in Apeldoorn zag ik dat niet meer zitten. Ik kon het niet echt opbrengen om jullie vrolijk wat te gaan vertellen over een product. Natuurlijk gaat ook mijn medeleven uit naar de slachtoffers, gewonden, hen familie en naar de mensen die dit gebeuren van nabij hebben meegemaakt.

Vandaag ook niet geupdate. Ik moest werken en heb vanmiddag in de zon gezeten. Goed excuus toch?

Morgen gaan we naar Ikea om een kledingkast en een tv meubel te halen. Wisten julie dat je op de website van Ikea tegenwoordig je kast al kan samenstellen en indelen? Zo hebben we precies de breedte kunnen bekijken van ons tv meubel zodat we zeker weten dat hij gaat passen en we hebben al kunnen overleggen hoe we de kledingkast gaan indelen. Of we laatjes wilden of juist rekken. Super handig dus! Je kunt combinaties maken van kastjes, kleuren, verschillende deurtjes etcetera.

Daar gaan we dus morgen ochtend naar toe. We gaan nog niets opbouwen in het appartement omdat er nog een raam vervangen moet worden en er zijn verkeerde deurtjes in de keuken geplaatst. Die laten we eerst vervangen voordat lompe bouwvakkers mijn nieuwe meubels gaan kapot maken ;)

Wat komt er de komende tijd nog:
* Een stukje over Badedas
* Mijn review van de Sweetie Pie Scrub (wisten jullie trouwens dat Serena nieuwe geurtjes scrub gemaakt heeft!)
* De aankopen bij Ikeaaaa
* Mijn opgemaakt lijstje van April (wat gaat de tijd snel)

Verzoekjes mogen achter gelaten worden!

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.