donderdag 25 juni 2009

Eindelijk

Het is zover...



Het domein was al een tijdje bereikbaar maar werd doorverwezen naar dit blog. Na een mislukte poging om Blogger op het domein te zetten heb ik besloten om voor Wordpress te gaan.

En dat is allemaal goed gegaan. Alle oude posts zijn overgezet naar het nieuwe domein (nog niet allemaal optimaal leesbaar maar dat komt met de tijd wel) en ik kan gaan posten op Esthete.nl.

Ik hoop dat jullie allemaal meeverhuizen naar het domein!

Esthete.nl

woensdag 24 juni 2009

Druk bezig

Vandaag heeft Stefan Wordpress geïnstalleerd op mijn domein esthete.nl.

Helaas kan ik mijn lay-out niet meenemen want die is niet beschikbaar in Wordpress formaat. Heel jammer want ik vind 'm ontzettend mooi en leuk. Ondertussen heb ik gezocht naar een andere lay-out die ik mooi vind en deze heb ik er al op staan.

Wel ben ik nog druk bezig met het bij elkaar zoeken van widgets en ik ga straks nog proberen om alle berichten van blogger over te plaatsen naar Wordpress. Het zal wel aardig wat gescheld opleveren. Niet van mij, maar van Stefan want hij krijgt de taak opgedragen om het over te zetten. Lief van mij he :D

We zijn dus nog even druk bezig en dan is het blog beschikbaar om mijn eigen domein! Yay!

maandag 22 juni 2009

Bed

Sinds zaterdag droom ik weer positief. Ik kan weer de hele nacht in coma liggen en ik heb ruimte voor het beddengoed.

Oftewel, mijn vader heeft het bed in elkaar gezet! Ik had nooit verwacht dat er zo'n verschil zou zijn tussen slapen op de grond en slapen op een bed.



Ik ben ter plekke weer verliefd op ons bed. Het is een Ikea bed met lades (=opbergruimte!!). Het matras is ook van Ikea, een heerlijke met binnenvering. We hebben het vorig jaar gekocht nadat we een hoop geld gewonnen hadden met de Nieuwjaars trekking van de Staatsloterij. Maar goed ook want ons vorige bed (van mijn opa gekregen) was aan het eind van zijn Latijn.

Toevoeging op verzoek van Joyca :D

Het bed: Mandal


Ons matras: Sultan Heidal

Het bed zelf is 140x200 maar het dekbed is 200x220. Dan hoeven we niet te ruziën om het
dekbed.

Hoe brengen jullie je nacht door? Alleen, samen? Groot bed, klein bed?

zaterdag 20 juni 2009

Vaderdag

Morgen is het weer zover. De derde zondag van Juni, oftewel Vaderdag.

Al sinds mijn broer geboren is doen wij aan Vaderdag, trouw ieder jaar.
En ieder jaar rust de moeilijke taak weer op mijn schouders om een cadeautje te verzinnen voor hem. Natuurlijk overleggen mijn broers en ik hier wel over maar meer suggesties dan 'ik weet het ook niet' komt er vaak niet uit hun. Ze vertrouwen er volledig op dat ik ieder jaar weer iets verzin.

Mijn vader is qua cadeautjes ook een moeilijk man. Hij heeft weinig hobbies. Hij fietst (ligfiets), werkt en knutselt. Weinig stof om cadeau's voor te kopen en de ideeën die we eruit halen zijn allang gebruikt.

Zijn verjaardag was dit jaar ook een ramp. Uiteindelijk kwamen we met een goed idee 't-shirts met een leuke tekst'. Heel leuk maar dat kun je niet twee keer in hetzelfde jaar doen.

Ook was het idee om hem mee te nemen naar de nieuwste StarTrek film maar hij houdt eigenlijk niet van bioscopen dus dat idee ging ook niet op.

Mijn moeder kwam gelukkig met de oplossing. Namelijk een cadeaubon waarmee ze lekker uit lunchen kunnen met zijn tweeën als ze weer een keertje op stap gaan met de caravan. En op stap gaan met de caravan doen dat doen ze vaak.

Voor mijn schoonvader hebben we een zelfde soort bon gekocht. Maar dan voor een activiteit. Ik hoop dat zij het ook een leuk cadeau vinden. :)

Wat hebben jullie gekocht voor jullie vaders? En maken jullie er een speciale dag van?

donderdag 18 juni 2009

Vakantie

Wij zijn geen mensen voor een verre en dure vakantie. Zeker nu na de verhuizing, en mij studerend, zit zoiets er niet in.

Vorig jaar zijn we naar Drenthe geweest. Een stukje Nederland waar ik nog nooit geweest was. Een groot succes vond ik, ondanks de gigantische regenbuien gepaard met onweer.




Daarom gaan we dit jaar weer naar een stukje Nederland waar we nog nooit geweest zijn. Namelijk omgeving Zwolle. Mensen die zelf in Zwolle wonen zullen het wel niet 'dichtbij' vinden. Maar vanuit mijn perspectief is dit de enige bekende stad in die omgeving.

Hieronder het kaartje van Googlemaps voor de topografisch begaafde mensen :D


Grotere kaart weergeven

Oosterwolde Gelderland.

We gaan heerlijk burgerlijk naar de camping. Een SVR camping zelfs. Oftewel gaan bij een boer camperen. Ze hebben bij de betreffende camping koeien, ezels en geiten. Hartstikke leuk dus.

Ik heb al het een en ander uitgezocht qua uitjes. Zo wil ik heel graag naar het dolfinarium en naar Elburg. Een dagje Zwolle zie ik ook wel zitten. Meer suggesties zijn welkom!

Dus ten tijde van de Nijmeegse vierdaagse zitten wij heerlijk op de camping te genieten van onze rust. Uiteraard gaat gewoon de telefoon met internet mee en een laptop voor het geval we draadloos internet vinden. (Oh wat zijn we toch verslaafd)

Hebben jullie je vakantie al gepland en waar gaan jullie dit jaar naar toe?

woensdag 17 juni 2009

Het weekend gevoel...

Ondanks dat ik vandaag een tentamen had heb ik de hele dag al een weekend gevoel. Vanaf het moment dat ik wakker werd van de fluitende vogeltjes van onze wake-up light.

Misschien was dat wel de oorzaak van het weekend gevoel.

Of het feit dat we mochten uitslapen tot 8 uur.
Of dat we op ons gemak naar de stad zijn geweest.
Of het lunchen op het terras.
Of het drinken van een wodka-redbull op het terras.
Of het heerlijke weer.
Of het eten van salade als avondeten.

Wat het ook was, ik heb genoten van mijn weekend-woensdag.

Wat geeft jullie het weekend-gevoel?

maandag 15 juni 2009

Wat aten we... gisterenavond

Tonijnkoekjes met stoomgroenten.

Ik dacht dat dit een verschrikkelijk moeilijk recept was maar het was echt super makkelijk om te maken. Binnen no-time heb je dit gerecht op tafel staan. Weinig voorbereiding nodig en ook handige ingrediënten.



Per 1 persoonsportie: 335 kCal en 20 gram vet

Ingrediënten (4 personen):
* 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
* 2 porties aardappelpuree (maken uit een pak)
* 4 eetlepels olijfolie (met citroenaroma)
* 1 zak gebroken sperziebonen (diepvries, 500 gram)
* 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd.

Bereiden:

* Schep de tonijn om met de aardappelpuree, breng op smaak met peper en vorm er 8 platte ballen van.

* Verhit 3 eetlepels olie in een kokenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de tonijnkoekjes in 7 á 8 minuten goudbruin, keer ze halverwege voorzichtig.

* Doe de sperziebonen in een magnetronbestendige kom in een laagje water met zout naar smaak en stoom ze afgedekt in 5 minuten gaar in de magnetron (op vol vermogen).

* Giet het water af en schep de boontje om met de tomaatjes (en 1 eetlepel olie_.

* Serveer de groenten bij de viskoekjes.

Ik heb eerst de aardappelpuree gemaakt volgens de verpakking en de tonijn goed uit laten lekken. Dit lekker door elkaar gemengd met een vork. Ik heb er een klein beetje peper in gedaan en de ballen op een bord gelegd.

Ik heb bij de sperziebonen zelf nog wat knoflook gedaan. Omdat ik knoflook heel lekker vind :D en ik heb geen olie door de sperziebonen gedaan na het stomen. Dat leek me niet nodig.

Al met al ben ik denk ik 5 minuten bezig geweest met het maken van de koekjes en toen misschien net 10 minuten met het bereiden. Echt geen moeite dus.

Groot voordeel vind ik ook dat ik altijd wel deze ingrediënten in huis heb. Aardappelpuree vergaat toch niet, blikjes tonijn kunnen een nucliaire oorlog overleven en diepvriesboontjes kun je ook lang bewaren. Het ideale recept voor als je niets vers in huis hebt.

Gaan jullie dit recept een keer proberen?

zaterdag 13 juni 2009

Offline :(

Ik was bezig met dit blog op mijn eigen domein te zetten. Maar het lijkt niet te lukken helaas dus we gaan op zoek naar een andere oplossing. Lees: Stefan gaat op zoek naar een beter oplossing ;)

Helaas dus een dagje offline geweest. Helaas pindakaas...

Van alles wat...

Even een postje met vanalles en nog wat.

Ten eerste:
Ik had laatst een winactie gewonnen bij Joyca van Beauty Addicted! Ik was zooo blij! De vorige keer dat ik iets gewonnen heb was in groep 7 met een poëzie wedstrijd en daarvoor in groep 6 een ballonnenwedstrijd.



Dus ik was blij als een klein kind toen gisteren het pakketje met mijn prijs binnen kwam. Twee nagellakjes van "Glam Nails".

Ten tweede:
Toen ik aan het verhuizen was had Serena iets naar me opgestuurd. Ik was vol spanning maar het duurde even voordat ik weer bij mijn ouders op bezoek ging. Toen ik eeeeiiindelijk daar was om de dikke envelop open te maken zag ik dat ze de nieuwe lipbalsem opgestuurd had. "Morning Coffee" heet deze en is mij op het lijf geschreven. Ik hou van koffie (lees: verslaafd).



Telkens bedacht ik me dat ik nog foto's er van moest maken, en iets over schrijven natuurlijk. Maar omdat ik 'm zo lekker vind zit hij telkens in een andere tas, jaszak of broekzak. Hij ruikt naar cappucinooo en blijft lang op je lippen zitten. Zeker een aanrader voor de koffie liefhebbers!

Ten derde:
Een paar weken geleden kwam ik uit school en met het tempo waarop ik liep zou ik de trein nooit gaan halen. Goed excuus om even de Kruidvat binnen te lopen en rond te snuffelen. Ik was nog op zoek naar een douchegel om mee te nemen naar mijn schoonouders. Ik gebruik de laatste tijd namelijk alleen maar douche scrub en zeepblokken, beiden niet ideaal om mee te nemen. Dus heb ik van Therme, Zen White Lotus Shower Milk gekocht. Tot nu toe bevalt deze erg goed, binnenkort hier meer over.



Ten vierde:
Geen rabarber = geen ijs!
Ik heb gekeken bij de Jumbo, bij de Albert Heijn, bij de boerenwinkel en ik heb op alle bordjes gelet bij de boerderijen maar nergens rabarber. Nu hoop ik dat ze dinsdag wél rabarber hebben op de markt.
Gelukkig was het geen straf om rond te fietsen (en te verdwalen in de bossen) vandaag :)

vrijdag 12 juni 2009

Diëten

Ik heb al zolang ik me kan herinneren overgewicht. En ik weet dat ik nooit maatje 38 zal bereiken. Niet leuk natuurlijk maar je hebt niet alles voor het kiezen.

Toen we nog bij mijn ouders woonden moest ik eten wat de pot schaft en dat vond ik soms wel moeilijk. Niet dat mijn ouders heel vet eten maar mijn broertje, die de taak koken heeft, houdt er van om in een flinke laag boter het vlees te bakken. Ook hadden we elke week wel saté saus bij iets, nog zo'n product waarvan je niet wilt weten hoeveel caloriën er in zitten.

Al maanden heb ik me voorbereid op het uit huis gaan wat betreft het eten. Ik probeer nu, met de hulp van Allerhande, avondeten te maken met minder vet en caloriën. Het moet natuurlijk wel lekker zijn, anders ga je alsnog naar andere producten grijpen.

Bij mijn ouders hadden we ook altijd vla in huis. Ik heb gekozen om geen lekkere toetjes meer te kopen. Het enige dat hier in huis is, is magere yoghurt en waterijsjes die je zelf moet invriezen.
Er is ook geen chips, nootjes, toastjes of iets dergelijks in huis, gewoon om de verleiding te voorkomen.

Vanaf deze week ben ik begonnen met mijn ontbijt omgooien. Eigenlijk mocht ik van mezelf 1 boterham maar dat vult niet en dan heb ik om 10 uur weer trek. Werkt dus niet.
Nu ben ik overgestapt naar een schaaltje yoghurt met fruit en een klein beetje muesli en ik merk dat dit veel langer zorgt voor een gevuld gevoel.

Nu maar hopen dat de kilo's er ook af willen. Ik heb zelf geen weegschaal maar ga er bij mijn schoonouders altijd op staan. Dan krijg ik niet de neiging om obsesief te gaan wegen.

Hoe houden jullie je gewicht op peil?

donderdag 11 juni 2009

Gevonden: Staafmixer

Op advies van Joyca ben ik vandaag naar de Action gefietst.
En daar vond ik, voor €7,49 een staafmixer! Ik had zelfs nog geld over voor een blikopener.

Helemaal geslaagd dus. Ik hoef geen blikjes meer open te maken met mijn zakmes (ik ben een stoere dame) en ik kan eindelijk mijn ijs gaan maken!

Morgenochtend fiets ik even langs de boer om daar aardbeien en rabarber te kopen. De ijsmachine ligt al in de vriezer en dan morgen ijs maken!!!

Ik heb er zin in!

woensdag 10 juni 2009

Budget

Maaike vroeg in mijn vorige post waarom ik ben gaan samen wonen als ik zo weinig budget heb.

Ik wil dit graag uitleggen omdat misschien meer mensen zich dit afvragen.

We zijn uiteraard in eerste instantie gaan samenwonen omdat we elkaar lief vinden ;) en omdat we toch al praktisch elke dag samen waren.

Toen Stefan en ik gingen samenwonen woonden we nog in een anti-kraak woning in Breda. Stefan was net klaar met studeren en het kostte maar 95 euro per maand, per persoon.

Er was ons verteld dat we daar tot 2010 konden blijven wonen maar helaas moesten we in augustus 2007 al weg. Toen zijn we bij mijn ouders gaan wonen. Geen ideale situatie maar om weer 150 km uit elkaar te gaan wonen zagen we ook niet zitten.

Uiteindelijk hebben we dit appartement kunnen kopen. Een buitenkans want huren is moeilijk in Nederland als je je niet op je 18e ingeschreven hebt.

Nu over het budget.
Het is natuurlijk niet zo dat we de eindjes maar net aan elkaar kunnen knopen maar we hebben verschillende budgetten.

Zo heb ik een budget voor boodschappen in de maand zodat we daar niet teveel aan uitgeven.

We hebben op onze gezamelijke spaarrekening genoeg budget voor als de wasmachine of iets dergelijks kapot gaat.

We zijn net verhuisd dus er is de afgelopen tijd een hoop geld gaan zitten in de meubels etc.

Stefan is aan het sparen voor een auto die we willen kopen als ik afgestudeerd ben.

En dan hebben we allebei nog ons persoonlijke budget voor leuke dingen. Daar valt de staafmixer onder omdat het geen essentieel product is maar een luxe.

Omdat ik ooit ook heb moeten rond komen met weinig geld ben ik zuiniger dan veel andere mensen van mijn leeftijd. Ik ben daar blij om want ik kom helaas voor mijn vrijwilligerswerk bij teveel mensen waar de budgettering fout gegaan is.

Het is dus niet zo dat ik geen geld heb maar ik stel mezelf een budget zodat ik straks niet in de situatie kom dat ik echt geen geld heb.

Hopelijk is het zo wat duidelijker. Hoe pakken jullie het aan qua geld en de uitgaven?

dinsdag 9 juni 2009

Gezocht: Staafmixer

Mijn oude staafmixer heeft de verhuizing niet overleefd. Het was altijd al een gevoelig dingetje wat me ook maar €5,= gekost heeft maar toch, ik mis 'm zeer... Het in de kelder liggen tussen de beestjes en een beetje vocht heeft hij met zijn leven moeten bekopen. Arme arme staafmixer. Toen ik hem inleverde bij de stort werden er zelfs nog dubbelzinnige opmerkingen over hem gemaakt. Of de man van de stort hem kon gebruiken om zijn vrouw te plezieren... Het lef!

Nu ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe maar mijn budget is dusdanig laag dat ik er geen voor kan vinden. Snif snotter...

Ik heb ontzettend lekkere recepten gevonden op het blog van Gabriella voor het maken van ijs. Ik heb namelijk al een paar jaar een ijsmachine waar ik ook erg verliefd op ben. Maar zonder staafmixer kan ik deze recepten niet tot een lekker ijsje maken. :(

Natuurlijk heb ik ook op marktplaats rond gekeken maar met mijn budget van €10,= kom ik niet ver. De verzendkosten alleen zijn meestal al €6,50!

Drama drama drama. Maar als iemand ergens in een reclameblaadje een staafmixer tegen het lijf loopt van onder de €10,=. Stuur mij dan alsjeblieft een mailtje!

Bloedonderzoek update

Even een kleine update over het bloedonderzoek.

Ik heb net naar de dokter gebeld en helaas hebben ze nog niet alle uitslagen binnen dus de assistente kon me niet meer vertellen dan de dokter vrijdag avond had gedaan.
Wel wil de dokter overleggen met mij maar hij werkt vandaag helaas niet dus hij belt mij morgen tussen de middag terug.

Ik word er zenuwachtig van dat hij wil overleggen want dan weet ik niet wat ik kan verwachten. Ik ga er nog steeds vanuit dat het allemaal mee gaat vallen.

Zijn jullie weer allemaal op de hoogte ;)

maandag 8 juni 2009

Weekend

Poeh, ik heb me een druk weekend achter de rug.

Vrijdag begon mijn weekend vroeg met mijn ziekmelding op het werk. Daarna de dokter gebeld omdat ik de kleur van mijn ontlasting niet vertrouwde. Klinkt smerig, en dat was het ook....
De assistente van de huisarts wilde dat ik meteen langs zou komen dus mijn vader gebeld of hij me wilde ophalen en naar de huisarts brengen. Daar werd ik vrijwel meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis om 6 buisjes bloed te laten afnemen voor onderzoek.

De kleur kon namelijk aanduiden dat er iets mis is met mijn lever of galblaas. Een half jaar geleden heb ik een galsteen gehad en daarvan kreeg ik rare lever waardes. Alsof ik een zware alcoholist was.

Vrijdag avond belde de huisarts gelukkig al met het bericht dat er uit de eerste resultaten niets ernstigs gekomen was. Erg fijn dat hij zelfs op vrijdag avond nog even de moeite nam om me te bellen! Vanmiddag kan ik bellen voor de uitslag van het onderzoek op geelzucht en hepatitus B, ik hoop maar dat die uitslagen ook goed zijn...

Zaterdag ochtend vroeg zijn we naar Zoetermeer gegaan. Daar wonen vrienden van de ouders van mijn vriend en die man geeft cursussen in Neurolinguistisch Programmeren. Daar krijgt mijn vriend een soort mini therapie voor faalangst en rust. Ik heb tijdens zijn sessie heerlijk in de zon gezeten en ben nog flink bruin geworden ook!

Zaterdag middag zijn we naar Rijswijk gegaan waar mijn schoonouders wonen. Snel een cadeautje gekocht voor een vriend, daar gegeten en 's avonds naar een verjaardag gegaan in Delft.
Erg gezellig om iedereen weer te zien. Soms is ver weg wonen toch jammer omdat je zo je vrienden niet vaak ziet, maar daarentegen hebben we wel altijd vanalles te vertellen tegen elkaar. Ik mocht natuurlijk geen alcohol drinken, voor het geval dat er toch nog iets mis is met mijn lever dus ik ben me te buiten gegaan aan de.... cola!

Zondag (gisteren!) moesten we weer helemaal terug naar het zuid-oosten. En wat een rot weer zeg! De hele weg naar huis (anderhalf uur) heb ik alleen maar regen naar beneden zien komen. En niet te weinig ook. Wat een plens buien zeg.
Op sommige punten konden we niet harder dan 80 rijden omdat ik amper de auto voor me kon zien rijden, laat staan iets verder.

Gelukkig zijn we heelhuids aangekomen op het slagingsfeestje van mijn nichtjes. Ik ga eigenlijk nooit naar feesten van die kant van de familie omdat het vroeger nooit zo klikte. Tegenwoordig merk ik dat we allemaal wat volwassener zijn geworden en dat we meer gespreksonderwerpen hebben en is het eigenlijk best gezellig.

Gisterenavond zijn we weer naar huis gebracht door mijn vader en was ik helemaal kapot van het weekend dus ik heb vandaag heeeerlijk uitgeslapen tot 10 uur!

Hebben jullie nog spannende dingen gedaan het afgelopen weekend?

vrijdag 5 juni 2009

Wat aten we... gisterenavond

Wat aten we gisterenavond :D

Ovenschotel met boursin en ham.



Ingrediënten (4 personen):
* 4 gedroogde tomaatjes
* 2 tomaten
* 400 gr. courgette
* 2 eieren
* 1 cup boursin cuisine knoflook (of gewone roomkaas)
* 1 duopak aardappelschijfjes (700 gram)
* 1 duopak hamreepjes (200 gram)

Bereiden:
* Oven op 225 graden voorverwarmen.
* Gedroogde tomaatjes laten uitlekken en in reepjes snijden
* Tomaten en courgette schoonmaken en in dunne plakjes snijden
* Eieren met roomkaas/boursin, zout en peper loskloppen
* In ovenschaal aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs leggen met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat.
* Roomkaasmengsel erover schenken en schotel in midden van oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin laten woren.

Wij vonden deze ovenschotel erg lekker. Wat mij betreft mogen de hamreepjes wel uit de schotel maar Stefan vond dat juist erg lekker. De combinatie van de courgettes, tomaten en roomkaas was erg lekker. Ik heb er in verhouding iets meer tomaten en courgette ingedaan omdat ik het belangrijk vind om voldoende vitamientjes binnen te krijgen.

Wat denken jullie van dit recept? Het uitproberen waard?

Aankoopjes bij de Blokker

Dinsdag ben ik naar de markt geweest voor mijn fruit inkoopjes. Dat scheelt wel echt veel geld zeg! En de kwaliteit is vele malen beter. Voor nog geen 5 euro heb ik 3 peren, 5 appels en 2 bakjes aardbeien gekocht. Heerlijk!

Ik ben toen ook even de blokker in gelopen voor wat spulletjes. Ik wilde al langer een tube knijper omdat ik ontzettend pinnig ben ;) Nee, gewoon omdat ik zuinig ben en niet veel geld heb, dan is het wel zo voordelig om je tubes helemaal op te maken.



We wilden ook houders hebben voor de koffiepads. Dus die heb ik meteen twee gehaald. Dat staat een stuk opgeruimder in de kast en het werkt ook wel fijn.

Ook had ik een nieuwe spatdeksel nodig. De vorige kwam uit het oude huis en was niet helemaal lekker meer. Heel vettig en niet goed schoon te krijgen. Ook was hij een beetje gaan roesten tijdens het anderhalf jaar opbergen. Die hebben we dus meteen weggemikt toen ik hem uit de doos gehaald had.

En omdat ik twee cadeaubonnen had met samen een prijs van €20,= heb ik nog even 4 kopjes erbij gezocht die onder de senseo passen. Altijd handig om wat extra kopjes te hebben.

Dus veel gekocht en maar 5,= uitgegeven. Yay!

De cadeaubonnen van de blokker spaar ik trouwens door enquetes in te vullen bij het Nipo. Ik vind dat altijd wel leuk om in te vullen en zo krijg ik er ook iets leuks voor terug :)

Zijn er meer mensen die op deze manier sparen voor cadeaubonnen?

donderdag 4 juni 2009

Tag: Show your Phone

Ik heb weer een tag ontvangen :D

Deze keer komt hij van Maaike van Honestbeauty. En hij gaat over... mijn telefoon :D



En dit is 'm....

Het is een Palm Treo 680 en ik heb 'm gekregen van mijn broer.
Nou ja... gekregen... Eigenlijk heb ik 'm geruild tegen een fiets want ik ben nog steeds van plan een nieuwe fiets te kopen. Het is er alleen tot nu toe nog van gekomen. Maar vroeg of laat zal ik hem een fiets geven!

Ik vind het een hele fijne telefoon. Zoals je kunt zien zit er een heel toetsenbord op, wat ik erg handig vind.

Ik heb een abonnement van €7,50 met €10,= voor onbeperkt internet. Dus ik ben maandelijks maar €17,50 kwijt.

Bellen doe ik eigenlijk maar weinig, dat doe ik vooral als ik vertraging heb met de trein of als ik iets moet vragen aan mijn vader.
Internetten doe ik wel heel veel. Ik lees mijn e-mail, lees jullie blogs, lees het nieuws, check het weer, check de vertragingen, lees verhalen. En dat allemaal op mijn mobiel :D Ik hou van mijn mobiel!

Ook mijn agenda, to-do list en natuurlijk al mijn contacten staan in mijn telefoon. Ohja en spelletjes!

Toch wil ik over een jaar ofzo een Blackberry. Deze palm is nu al een aantal jaren oud en heeft zo zijn slijtage plekken omdat ik 'm nog weleens laat stuiteren. Palm is helaas de samenwerking aangegaan met Windows en als ik iets niet wil op mijn mobiel, is het wel Windows. Ik vind het al erg genoeg dat het op mijn laptop staat ;)

Mijn ringtone is 'The Popcorn-song'. Niet dat het geluid ooit aanstaat maar dat liedje vind ik heel leuk. Ik word er vrolijk van als ik het hoor.

Verder heb ik er niks meer over te vertellen :D

Ik tag.... Eline!

woensdag 3 juni 2009

Mijn slechte eigenschap qua school

Daar zit ik dan, op school, 3 uur te vroeg voor mijn les.

Ik was heel ambitieus want ik zou aan mijn opdracht gaan werken die ik vanmiddag moet inleveren. Maar... Het boek dat ik daarvoor nodig heb is uitgeleend en ze hebben hier zelfs geen inkijkexemplaar meer. Die schijnt kwijt te zijn... (handig!)

En zo loop ik voor de zoveelste keer weer tegen hetzelfde punt aan. Niet dat er altijd de boeken die ik zoek uitgeleend zijn bij de bibliotheek. Maar dat ik zo laat aan mijn opdracht begin dat ik geen plan B meer in kan schakelen.

Ik had natuurlijk gisteren, of nog liever vorige week, al naar school moeten gaan om aan de opdracht te beginnen. Dan was ik er achter gekomen dat er geen boek was en had ik mijn klasgenootje kunnen bellen of ik die van haar mocht lenen.

Ik had eigenlijk ook het boek aan het begin van de periode gewoon moeten kopen. Maar ik vond dat niet nodig omdat ik uit ervaring leer dat we met 3/4e van de boekenlijst niets doen. Deze keer helaas wel...

Ik begin dus altijd te laat aan mijn schoolopdrachten. Waarom, geen idee. Ik ben meester in het verzinnen van smoesjes voor mezelf en het uitstellen. Ik denk altijd "ahh doe ik morgen wel, tijd genoeg." en nu moet ik op de blaren zitten want de tijd raakt op en ik heb zometeen geen opdracht om in te leveren.

Ik neem me natuurlijk voor om de volgende keer op tijd te beginnen. Net zoals ik dat de vorige 100 keer gedaan heb toen ik te laat begon.

Ik ga dadelijk mijn klasgenootjes smsen of ze haar boek wil meenemen. Dan ga ik onderwijl de les bezig is in de mediatheek mijn opdracht maken en dit dan inleveren aan het eind van les.

Hebben jullie slechte eigenschappen qua schoolopdrachten? Of...hadden jullie die voor degene die al van school af zijn?

P.s. Jaaaa ik had het werkstuk op tijd af en op tijd ingeleverd. Hopelijk is het ook goed :D

maandag 1 juni 2009

Baby Lama

Bij ons in de buurt worden de dieren steeds exotischer. Zo hebben we naast de vertrouwde koeien, paarden en schapen ook lama's, kangoeroes en zelfs kamelen.

Op weg naar mijn ouders staat er een groepje lama's tussen de schapen. Alle schapen hebben al lammetjes gehad en ik hoopte dat de lama's ook een baby zouden krijgen.

Na weken goed kijken zag ik afgelopen week eindelijk een baby-lama! Suuuper schattig maar natuurlijk had ik mijn fototoestel niet bij me. En de keren dat ik er langs gefietst ben mét fototoestel was de baby-lama niet te zien :(

Jullie houden de foto van de baby-lama nog te goed!

Ik vind het trouwens wel leuk, die verschillende soorten dieren in de omgeving. Wat vinden jullie daarvan?

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.