woensdag 3 juni 2009

Mijn slechte eigenschap qua school

Daar zit ik dan, op school, 3 uur te vroeg voor mijn les.

Ik was heel ambitieus want ik zou aan mijn opdracht gaan werken die ik vanmiddag moet inleveren. Maar... Het boek dat ik daarvoor nodig heb is uitgeleend en ze hebben hier zelfs geen inkijkexemplaar meer. Die schijnt kwijt te zijn... (handig!)

En zo loop ik voor de zoveelste keer weer tegen hetzelfde punt aan. Niet dat er altijd de boeken die ik zoek uitgeleend zijn bij de bibliotheek. Maar dat ik zo laat aan mijn opdracht begin dat ik geen plan B meer in kan schakelen.

Ik had natuurlijk gisteren, of nog liever vorige week, al naar school moeten gaan om aan de opdracht te beginnen. Dan was ik er achter gekomen dat er geen boek was en had ik mijn klasgenootje kunnen bellen of ik die van haar mocht lenen.

Ik had eigenlijk ook het boek aan het begin van de periode gewoon moeten kopen. Maar ik vond dat niet nodig omdat ik uit ervaring leer dat we met 3/4e van de boekenlijst niets doen. Deze keer helaas wel...

Ik begin dus altijd te laat aan mijn schoolopdrachten. Waarom, geen idee. Ik ben meester in het verzinnen van smoesjes voor mezelf en het uitstellen. Ik denk altijd "ahh doe ik morgen wel, tijd genoeg." en nu moet ik op de blaren zitten want de tijd raakt op en ik heb zometeen geen opdracht om in te leveren.

Ik neem me natuurlijk voor om de volgende keer op tijd te beginnen. Net zoals ik dat de vorige 100 keer gedaan heb toen ik te laat begon.

Ik ga dadelijk mijn klasgenootjes smsen of ze haar boek wil meenemen. Dan ga ik onderwijl de les bezig is in de mediatheek mijn opdracht maken en dit dan inleveren aan het eind van les.

Hebben jullie slechte eigenschappen qua schoolopdrachten? Of...hadden jullie die voor degene die al van school af zijn?

P.s. Jaaaa ik had het werkstuk op tijd af en op tijd ingeleverd. Hopelijk is het ook goed :D

14 reacties:

Lydia zei

Pff, ik herken het hoor, ik stel het liefst ook alles het liefst zo veel mogelijk uit. En dan elk jaar nog het voornemen nemen om nu toch echt op tijd te beginnen. :P Ik hoop dat het allemaal weer goed komt voor je en dat je het op tijd kunt inleveren.

Jessica zei

Goh, je klinkt precies zoals ik ben!

Toaske zei

Nou, ik heb daar nooit zo'n last van gehad. Heb een behoorlijke zelfdiscipline, ook veel schriftelijk onderwijs thuis gedaan.
Tja, vervelend dat je het jezelf zo lastig maakt? Misschien volgende keer toch maar echt op tijd beginnen?

ioon zei

Ik ga het echt proberen! Helaas is het ook zo dat mijn beste werk uit mijn vingers komt als ik een beetje gestressed ben.

Danique zei

ik ben vergeetachtig. Agenda's raak ik altijd kwijt, of ik denk; ik schrijf het later wel even op.. Maar dan vergeet ik het weer. Opdrachten ben ik ook altijd laat mee, want ik vergeet het gewoon. Maar het komt gelukkig wel altijd goed ;D

Sanne zei

Zo herkenbaar! Ik moet ook nog van alles doen voor school, voor 12 juni. Tien tegen één dat ik alles nog op 11 juni moet doen?! Irritant, maar typisch iets voor mij. ;) O ja, het went nooit!

Caroline zei

Neem het aan van een "oudere" jongere ;-), zo werkt het alleen maar averechts! Je bespaart jezelf een boel stress en negatieve energie als je iets eerder begint. Vergeet vooral niet dat je voor jezelf naar school gaat. Dat voel je nu misschien niet zo, maar dat is echt waar. Over 10 jaar zul je dat precies zo ervaren en dan is het helaas wat aan de late kant om het over te doen.

Kennis is macht Ioon! Maak er gebruik van ;-)

Maaike zei

Ik ben eentje die altijd redelijk goed op tijd begint maar soms eens iets durft vergeten ( geen inhoudstafel maken of iets dergelijks).

Een vriendin van me kan dat echt niet, die begint ook steeds te laat, of begint vroeg mar stopt als de taak halfweg is, en dan is ze pissed op mij omdat ik dan soms zeg' Hoezo geen tijd om mee te gaan shoppen? Zoveel taken hadden we toch niet te doen?' En dan lijkt het tegenover onze andere vrienden alsof zij ' traag en dom is' terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling is. Ze doet ook heel lang over taken omdat ze perfectionistisch is ( ze haalt dan ook iets betere resultaten dan ik maar ach )

*zucht¨*

Bij deze is die frustratie ook weer eens geventileerd.

ioon zei

Haha kom maar met je frustraties hoor ;)

Ik begin wel altijd te laat maar uiteindelijk heb ik het wel nog op tijd af en over het algemeen haal ik dan ook goeie punten... Ik denk dat het daarom nog niet veranderd is.

@Caroline, weet je wat raar is. Ik heb 't wel met school maar niet qua werk. In mijn stage had ik er geen last van en met mijn vrijwilligerswerk ook niet. Ik denk dat ik het gewoon niet leuk genoeg vind ofzo. Nog maar een half jaartje en dan ben ik hopelijk weer een tijd van dit soort dingen af ;)

Joanne zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
ioon zei

@Joanne:
Ik heb je bericht verwijderd omdat ik dit zie al spam. Succes met het opnieuw opzetten van je blog.

Cindy zei

Ik ken je "probleem", ik heb 't namelijk ook.

Eline zei

Ik heb daar gelukkig geen last van. Ik heb meestal erge discipline, waar ik het vandaan haal geen idee

ioon zei

@Eline, dat heb ik gemerkt ja! Echt zo knap hoeveel jij kan studeren. Petje af daarvoor :D

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.