zaterdag 20 juni 2009

Vaderdag

Morgen is het weer zover. De derde zondag van Juni, oftewel Vaderdag.

Al sinds mijn broer geboren is doen wij aan Vaderdag, trouw ieder jaar.
En ieder jaar rust de moeilijke taak weer op mijn schouders om een cadeautje te verzinnen voor hem. Natuurlijk overleggen mijn broers en ik hier wel over maar meer suggesties dan 'ik weet het ook niet' komt er vaak niet uit hun. Ze vertrouwen er volledig op dat ik ieder jaar weer iets verzin.

Mijn vader is qua cadeautjes ook een moeilijk man. Hij heeft weinig hobbies. Hij fietst (ligfiets), werkt en knutselt. Weinig stof om cadeau's voor te kopen en de ideeën die we eruit halen zijn allang gebruikt.

Zijn verjaardag was dit jaar ook een ramp. Uiteindelijk kwamen we met een goed idee 't-shirts met een leuke tekst'. Heel leuk maar dat kun je niet twee keer in hetzelfde jaar doen.

Ook was het idee om hem mee te nemen naar de nieuwste StarTrek film maar hij houdt eigenlijk niet van bioscopen dus dat idee ging ook niet op.

Mijn moeder kwam gelukkig met de oplossing. Namelijk een cadeaubon waarmee ze lekker uit lunchen kunnen met zijn tweeën als ze weer een keertje op stap gaan met de caravan. En op stap gaan met de caravan doen dat doen ze vaak.

Voor mijn schoonvader hebben we een zelfde soort bon gekocht. Maar dan voor een activiteit. Ik hoop dat zij het ook een leuk cadeau vinden. :)

Wat hebben jullie gekocht voor jullie vaders? En maken jullie er een speciale dag van?

13 reacties:

Benthe zei

Mijn vader vind zowat alles leuk wat ie krijgt xD Mijn zusje heeft iets gemaakt, ik heb heel veel kleren in de uitverkoop gekocht, want dat had ie nodig, we hebben nog een fles Italiaanse dessertwijn + koekjes. Dan doen we nog onbijt op bed en that's it. Mijn moeder heeft voor haar vader een plant, want die is gek op planten!

Caroline zei

Goed dat je me helpt herinneren, dat ik morgen wel even mijn papsie bel ;-)

Altijd moeilijk die kado's. En met het jaar moeilijker eigenlijk. Gelukkig vind mijn vader dingen als geurtjes en badspul altijd heerlijk, dus daar komen we dan meestal weer op uit.

Maaike zei

Lekker idioot dat ik nu pas besef dat het morgen vaderdag is. Ik heb m'n cadeau vorige week al gegeven :D Een cadeaubon van zijn favo kledingwinkel ( meteen ook degene waar ik werk dus was makkelijk omdat ik er niets speciaal voor moest rijden)

Anoniem zei

Oh wat raar, bij ons (België) was vaderdag vorige week zondag :)

x

ioon zei

Blijkbaar dus op verschillende data in Nederland en België. Vreemd zeg :D

rachel zei

roon en ik hebben geen vader meer:( dus voor die steken we een kaarsje aan ;) voor de meiden naar roon doen we er natuulijk wel aan:D ze hebben wat moois gemaakt voor hem op school en ik heb de fijne knul al voorzien van een kabeltje voor ze psp :) wilde vandaag nog wat erbij halen maar niet kunnen vinden :(. hier word het een gezellige familie dag met kwarktaart haha. jullie een fijne vaderdag;)

Maria zei

Ik heb voor me vader een apparaat gekocht bij de kruivat voor 13 euro, daarmee kan hij de temperatuur zien, datum, tijd etc hihi

christine zei

Mijn vader is op vakantie, lekker makkelijk :D!
We gaan wel naar mijn schoonvader (en die zal hier wel niet meelezen) en die krijgt van ons een fles goede rum!

Lija zei

Ik vind het ook altijd zooooo lastig om iets voor mijn vader te verzinnen! Ik heb ook een broertje die zelf weinig initiatief vertoont :) Hij gaat er eigenlijk ook vanuit dat ik altijd met iets op de proppen kom. Wat dan natuurlijk ook wel waar is (anders komt er gewoon helemaal niets!). Maar zo nu en dan weet ik wel weer iets leuks te verzinnen. Dit jaar heb ik zeepjes besteld bij Serena. Aangezien mijn vader de voorkeur heeft voor vaste zeep, was dit natuurlijk een erg geslaagd cadeau! (we hebben het vandaag gegeven, omdat ik morgen niet bij mijn ouders ben).

Caroline zei

In Spanje is Vaderdag weer een andere datum dan in Belgie of Nederland, erg verwarrend ;-)

Eline zei

Mijn vader wil meestal een boek of een lekker luchtje, dus erg moeilijk is het niet. Verder maken we er niet echt een speciale dag van.

Maaike zei

Ooh, handig, dan was ik WEL juist met mijn datum.
Verwarrend als je zo 'hollands' bent maar in België woont

Bar zei

Het gaat wel goed, heb het vorige week 3x niet gedaan, omdat ik weer last heb van mijn keel en als ik dan teveel in span...dan hoest ik me kapot en moet ik weer gaan puffen. Dus ik hoop dat het deze week een beetje weg trekt, want het is zo heerlijk om te doen...ik krijg er echt energie van. :)

xxx Bar.

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.