vrijdag 12 juni 2009

Diëten

Ik heb al zolang ik me kan herinneren overgewicht. En ik weet dat ik nooit maatje 38 zal bereiken. Niet leuk natuurlijk maar je hebt niet alles voor het kiezen.

Toen we nog bij mijn ouders woonden moest ik eten wat de pot schaft en dat vond ik soms wel moeilijk. Niet dat mijn ouders heel vet eten maar mijn broertje, die de taak koken heeft, houdt er van om in een flinke laag boter het vlees te bakken. Ook hadden we elke week wel saté saus bij iets, nog zo'n product waarvan je niet wilt weten hoeveel caloriën er in zitten.

Al maanden heb ik me voorbereid op het uit huis gaan wat betreft het eten. Ik probeer nu, met de hulp van Allerhande, avondeten te maken met minder vet en caloriën. Het moet natuurlijk wel lekker zijn, anders ga je alsnog naar andere producten grijpen.

Bij mijn ouders hadden we ook altijd vla in huis. Ik heb gekozen om geen lekkere toetjes meer te kopen. Het enige dat hier in huis is, is magere yoghurt en waterijsjes die je zelf moet invriezen.
Er is ook geen chips, nootjes, toastjes of iets dergelijks in huis, gewoon om de verleiding te voorkomen.

Vanaf deze week ben ik begonnen met mijn ontbijt omgooien. Eigenlijk mocht ik van mezelf 1 boterham maar dat vult niet en dan heb ik om 10 uur weer trek. Werkt dus niet.
Nu ben ik overgestapt naar een schaaltje yoghurt met fruit en een klein beetje muesli en ik merk dat dit veel langer zorgt voor een gevuld gevoel.

Nu maar hopen dat de kilo's er ook af willen. Ik heb zelf geen weegschaal maar ga er bij mijn schoonouders altijd op staan. Dan krijg ik niet de neiging om obsesief te gaan wegen.

Hoe houden jullie je gewicht op peil?

14 reacties:

Luc zei

gewoon regelmatig bier drinken, dat houd mijn gewicht op pijl...
maar dat is (neem ik aan) niet helemaal wat je bedoeld :)

Bij mij heeft het "stoppen met iedere dag mozarella te eten" veel geholpen, en daarnaast drink ik bijna nooit iets anders dan water.
Maar goed, ik vind water vaak ook lekkerder dan cola ofzo...

rachel zei

ik ben kwa eten een control freak!! voor mijn zwangerschappen woog ik 55 kilo, beiden zwangerschappen rond de 24 kilo aangekomen en na de bevallingen woog ik 70 kilo. tot een jaar geleden ben ik overdreven gaan sporten, normaal eten en groene thee gaan drinken en ben nu 54 kilo. ben er ook continue mee bezig en sommige gillen dat ik ziek in me kop ben haha zolang ik me goed voel erbij prima!!
goed plan om geen lekkere dingen in huis te halen van je, als er ff wat tegen zit grijp je er toch naar!! su6 met je dieet:D

ioon zei

Haha bijdehand Luc :P

ioon zei

@Rachel, ik wou dat ik wat meer discipline had. Hoewel teveel ook niet goed is natuurlijk... Ik ben eigenlijk een beetje lui en sporten is niet echt mijn ding hoewel ik wel probeer regelmatig te gaan (nu al te lang niet meer geweest!)

Lydia zei

Als jij nu eens een beetje aan mij geeft . . . ;) Ik hoef nooit op te letten wat ik eet, ik kom vrij moeilijk aan en val gemakkelijk af. Wanneer ik bij mijn vriend ben snoep ik niet (omdat hij ook probeert af te vallen, ik wil hem niet in de verleiding brengen) merk ik na het weekend dat er weer een halve kilo af is gegaan. Ik heb ook licht ondergewicht, een BMI van 17.16 is geen ramp, maar toch.

Dus ik zeg: delen? :D

ioon zei

Oh als dat toch eens zou kunnen he... Dan zouden wij allebei gelukkig zijn :D

Sharona zei

Wat ik ook eet, ik kom niet aan! Eigelijk wel handig, kan ik alles eten wat ik wil :P

Eline zei

Ik heb het geluk dat ik zoveel kan eten als ik wil :)
Maar sport je wel? Want van bewegen val je vooral af.

Dhini zei

Ik moet juist veel eten :D
Want Ik heb mooiete met aankomen, maar ben blij dat nu 45kg en is genoeg voor mij, denk Ik

Josephine zei

Ik let er eigenlijk niet zo op, al vind ik een klein buikje best vervelend. Maar ik ben wel blij zoals ik nu ben. Mij maakt het wel uit hoevel ik weeg maar als ik een beetje bent aangekomen dan denk ik : Spieren wegen meer dan vet, dus ik heb spieren gekweekt (hoor mij dan met een klein lachje). Als je een beetje bent afgevallen dan mag je jezelf wel eens trakteren met iets gezonds!
x

Maaike zei

Voor mensen met overgewicht zal mijn probleem als muziek in de oren klinken: ik heb een te snel metabolisme waardoor mijn lichaam haast de kans niet krijgt vetstoffen op te nemen, gevolg is dat ik eet wat ik wil maar mijn BMI blijft onder de grens ( jaja, ik ben officieel ondervoed). Best wel gevaarlijk: van de minste ziekte ga ik zo hard vermageren dat het een nachtje ziekenhuis kan worden. + Ik kan wel proberen extra vet te eten, maar gezond is dat ook niet want je moet toch alle voedingstoffen binnenkrijgen. En zodra ik iets van alcohol drink heb ik meteen een enorme kater.

Mijn mama die doet aan Weight Watchers, en dat helpt voor haar.

Annemiek zei

Ik ben ook niet superdun. Ik schommel een beetje tussen de 68 en 71 kilo (ik ben 1.68) wat kwa BMI vaak nét goed is. of nét niet. Ik ben chronisch ziek en even niet in staat om te gaan sporten.. Maar ik probeer een paar keer in de week met m'n vader te wandelen. En als ik denk aan iets wat boven ligt wat ik toch wel graag zou willen hebben ga ik niet meer zitten zuchten omdat ik dan helemaal naar zolder moet lopen.. maar pak ik het gewoon. En dan kan ik weer even trots op mezelf zijn. :P En tegenwoordig pak ik wat vaker een banaantje of appel.
Ik heb wel een tijdje wat meer gewogen (75) maar dat is er nou wel weer af door het wat regelmatiger en poging-tot-gezonder eten en wat meer bewegen (eerst kon ik alleen maar in bed liggen ongeveer dus ook niet heel raar dat dat helpt :P).

Toaske zei

Ik ben sinds september dik 13 kilo kwijt en heb mijn hele oude garderobe gedeleted! Kostte bergen met geld, nieuwe broeken, shirtjes en nog veel meer leuks. Maar ik merk het nu wel meteen als ik weer aankom, anders loop je toch weer het risico die iets ruimere broek te pakken. Toch?

Stefanie zei

Mijn mama gaat nu bij een diëtiste en ze mag echt superveel eten! Het gaat gewoon om wat je eet & de hoeveelheid. Als je bijvoorbeeld een koek eet, let er dan op dat er niet meer dan 15g vet in zit per 100g. Dit geldt ook voor een koek die bijvoorbeeld maar 56gram weegt ofso. Ik doe enkel dit mee als een klein soort 'dieetje' en het werkt echt (:

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.