woensdag 11 februari 2009

Gezichtsmaskers 2

Ik kwam net op een forum nog wat meer eigen gemaakte gezichtsmaskers tegen voor verschillende huidtypes. Onderaan staat een link naar de bron maar eerst de recepten:

Honing yoghurt masker:
Dit heerlijke masker is heel gemakkelijk te maken met maar 2 ingredienten.

Huidtypen: Alle huidtypen.
Benodigheden:
- 1 theelepel honing (eventjes een minuutje in de magnetron voor harde honingsoorten)
- 1 theelepel yoghurt (geen dieet of light maar gewone yoghurt).

Bereiding: Mix de twee ingredienten samen en smeer het dan royaal over je gezicht. Laat het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was daarna je gezicht met een gestoomde washandje. Droge huid? Doe dan 2 theelepels honing inplaats van 1. Vette huid? Doe dan enkele druppels limoensap erbij.

Gezichtsmasker van kattenzand:
Gezichtsmasker gemaakt van kattenzand, met een duurzame werking (geen grap!). In kattenzand zit hetzelfde soort klei dat ze in dure spa's ook gebruiken voor hun kleimasker.

Huidtypen: Alle huidtypen.
Benodigheden:
- 1 zak kattenzand (moet bestaan uit 100% natuurlijke klei)
- water
- enkele druppels van je favoriete essentiële olieën. (verkrijgbaar bij o.a. de Tuinen)

Bereiding: Mix de water met wat eetlepels kattenzand en enkele druppels essentiële olieën bij elkaar (De olieen gebruiken we om het wat minder kat achtig te maken en wat lekkerder te laten ruiken). Doe het dan royaal over je gezicht en laat het voor 15 minuten. Was het dan eraf!

Banana masker
Dit masker ontspant de huid.

Huidtypen: Vette huid.
Benodigheden:
- 1 banaan, het liefst een rijpe
- 1 theelepel honing
- 1 sinaasappel of limoen.

Bereiding: Mix de banaan en de honing samen, breng wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Breng het voor 15 minuten toe aan je gezicht. Reinig je gezicht voor het aanbrengen goed.

Wortel masker:
Huidtypen: Onzuivere huid.
Benodigheden:
- 2 tot 3 grote wortels
- 2 1/2 eetlepels honing.

Bereiding: Kook de wortels en als ze gaar zijn dan pureer je ze. Mix het met de honing en als het op jouw temperatuur is doe het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was het later met koud water eraf.

Perzik masker:
Huidtypen: Normale huid.
Benodigheden:
- 1 middelgrote perzik
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel havermeel.

Bereiding: Kook de perzik zodra het zacht genoeg is pureer het dan met je vork. Meng dan de honing en havermeel toe zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.

Avokado masker:
Huidtypen: Droge huid.
Benodigheden:
- Een halve avokado
- half klein kopje honing.

Bereiding: Een klassiek recept voor een droge huid. Pureer de avokado in een schaal en roer er dan de honing doorheen. Smeer het dan over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.

Melk masker:
Huidtypen: Droge huid.
Benodigheden:
- 1 theelepel poedermelk
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel Aloe vera gel
- 2 druppels essentiële olie.

Bereiding: Mix de ingrediënten goed met elkaar. Laat het dan op je gezicht voor 15 minuten, was het daarnna af met een warme washandje. Dit recept is goed twee personen.

Suiker masker:
Huidtypen: Oudere huidtypen.
Benodigheden:
- 2 theelepels suiker
- 3 theelepels warm water.

Bereiding: Roer de suiker in het warme water totdat het geheel gesmolten is. Kijk goed dat alle klontjes verdwenen zijn anders kan het je huid beschadigen. Breng het dan aan op je gezicht en masser het goed in met draaiende bewegingen. Reinig het dan met een stomende washandje (eventjes in de magnetron, kijk uit dat het niet te heet is).

Yoghurt masker:
Huidtypen: Gevoelige of verbrande huid.
Benodigheden:
- 1 kopje koude yoghurt
- half kopje havermout.

Bereiding: Voeg de ingrediënten samen en mix het. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was het af met een gestoomde washandje (verwarmd in de magnetron). Je kan ook voor de verandering het havermout vervangen door eiwit.

Met dank aan xNoticed van Misslipgloss Forum. Voor de hele post, klik hier.

Veel succes met het uitproberen!

0 reacties:

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.