vrijdag 17 april 2009

Cien - Sensitive Hydaterende Gezichtsmasker

Ik heb gisteren verteld over mijn aankopen bij de Lidl en ik kan na één keer testen van dit product al zeggen dat deze de prullenbak in verdwijnt.

Ik had gehoopt dat dit een fijn masker zou zijn. Het is voor gevoelige huid, ph huidneutraal, 60% aloë vera en de huidverdraagzaamheid is volgens de verpakking dermatologisch getest.Toch begon het net zoals het Hema masker na een minuut al licht te branden. Omdat ik het na mijn vorige ervaring nu sneller niet vertrouw heb ik het product eraf gehaalt toen het niet na een halve minuut later minder werd. En ja hoor, wederom een KNAL rood gezicht, alsof ik een masker op had want alleen mijn ogen, mond en hals waren nog normaal.

Nadat ik het er af gehaald heb met lauw water, na gespoeld had met koud water dacht ik dat het wel snel weg zou trekken. Helaas, het bleef nog een uur doorbranden en ik kon er niks aan doen. Gezichtscreme gesmeerd, gedept met een koud washandje, gedept met verkoelende rozenwater. Het hielp allemaal maar eventjes. :(

Gelukkig hoefde ik deze keer nergens heen en kon ik gewoon rustig wachten tot de pijn en het rode weg zou trekken. De pijn ging na ongeveer een uur weg. Het grootste gedeelte van het rode trok na anderhalf uur weg. Alleen mijn wangen zijn knalrood gebleven, zelfs toen ik naar bed ging (zo'n 4 uur later!). Ik was even bang dat ik iets kapot gemaakt had op mijn wangen en dat het weken zou duren tot het normaal zou worden maar vanochtend toen we wakker werden vertelde mijn vriend al dat mijn wangen weer de normale rode kleur hadden. Thank god!

Er zal in dit maskertje wel weer iets zitten waar ik niet tegen kan. Ik ben nu in ieder geval tot de conclusie gekomen dat ik geen maskertjes meer ga kopen van dit soort maatschappijen. Ik denk dat ik beter af ben bij de eigen gemaakt en natuurlijke maskers voor het gezicht.

13 reacties:

Hanne zei

wow, jij hebt wel een erg gevoelige huid denk ik! :(

Elien zei

Dat is niet al te best voor je :s
Misschien kan je een mail sturen naar hun klantendienst? Je weet nooit wat je daarmee kan bereiken...

ioon zei

@Hanne: Volgens mij ben ik allergisch voor een bestandsdeel ofzo. Maar ik weet helaas niet welke.

@Elien: Zat ik ook aan te denken ja. Helaas staat er alleen een adres op de verpakking in Duitsland. Ik kan geen website vinden ofzo om een e-mail te sturen...

Rosa zei

Balen zeg! Ik ben ook voor sommige maskers allergies, dan word mijn gezicht helemaal rood!

Maria zei

aaah, dat is echt jammer. Ik heb het eigenlijk nog niet zo vaak gehad, dat ik een allergie oploop. Maar ben wel allergisch voor andere dingen haha

Sen zei

Ik heb dit ook met heel veel maskers en crèmes. Mijn gezicht voelt dan alsof iemand het in brand heeft gestoken en (net zoals jij beschrijft) binnen no time, knal rood! Ik ben erg voorzichtig geworden met dit soort dingen maar ja, het blijft altijd een grote gok.
Hoop in elk geval dat je gezicht die andere producten wel kan verdragen. Houd ons in elk geval op de hoogte. x

Elien zei

Van een slechte klantenservice gesproken! Dat vind ik echt niet kunnen! :s
Misschien kan je je laten testen in het ziekenhuis op bepaalde stoffen? Dit heb ik ook gedaan. (Ik blijf met ideeën afkomen :d)

Dhini zei

Dat is jammer.

Maaike zei

Je kan je altijd op verschillende stoffen laten testen door je dokter.

Ik moet zeggen dat mijn huid niet echt gevoelig is en ik had hetzelfde bij die maskers van HEMA.

Budgetbeauty of niet, met gezichtscrèmes en maskers let ik altijd heel hard op!

Als je op zoek bent naar een goedkoop masker : Rilanja heeft ook aloë maskers, verkrijgbaar bij Schlecker, kosten maar 80 cent ofzo voor twee maskers. Ikzelf vind het goede maskers, maar het zal afwachten worden of jouw huid ertegen kan.

ioon zei

Hm ik ben niet zo dokterig. Oftewel xD ik ga er pas heen als ik een waslijst aan klachten heb zodat ik alles in één keer kan vragen haha. Maar als ik weer moet, dan zal ik dat ook wel vragen. Ik bewaar het masker van Cien wel voor de ingrediënten.

Ik zal die van Rilanja ook wel proberen. Het is een risico maarja opzich durf ik 't wel aan.

Bedankt voor al jullie tips!

joyca zei

ow echt jammer dat weer zo uitpakt voor jou!
ik heb zelf niet het masker ervan maar wel de dag creme en bij mij werkte die wel heel goed hij maakt mijn huid juist heel rustig,.

Anoniem zei

ik had het ook ,met een masker van het kruitvat.

een brandend gevoel , en me hele gezicht werd vuurrood. en heeft zo'n half uurtje geduurd.

Anoniem zei

ik heb het inderdaad ook gehad, volgens mij met een van de etos. als iemand te weten komt welk bestandsdeel dit precies veroorzaakt ben ik daar erg benieuwd naar

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.