dinsdag 17 maart 2009

Masker: Fruit Glow - TheSecretGarden

Het was hard nodig om weer een maskertje op mijn gezicht te doen. Na het ziek zijn vorige week was mijn huid helemaal vettig en glimmend. Eigenlijk ideaal om de Fruity Glow masker van TheSecretGarden uit te testen.

Dit staat erover op de website:
Fruit Glow laat je gezicht stralen! Dit maskertje heeft een basis van witte Kaolin klei, een hele milde klei die geschikt is voor alle huidtypen. Citroen- en sinaasappelschillen verwijderen olie en verkleinen de poriën, zodat de huid na gebruik niet meer glimt maar juist mooi mat is. Joghurt bevat van nature alfa-hydroxy-zuren die de dode huidcellen verwijderen zodat er een zachte en gladde huid overblijft. Banaan heeft een vochtvasthoudende werking en geeft je gezicht die felbegeerde frisse en gezonde glow. Perfect masker dus voor de vale huid die een boost nodig heeft en/of de glimmende vette huid die mat wil worden.

Ik heb het maskertje aangemaakt met twee eetlepels yoghurt, zoals ik ook altijd doe met de Purifying Clay Mask. Verkeerd gegokt helaas, het maskertje was iets te dun. Bij deze is het dus echt voldoende om 1 tot anderhalve eetlepel yoghurt te gebruiken.



Qua geur was de combinatie yoghurt en banaan niet zo super. De magere yoghurt die ik gebruikt heb maakt het een zurige bananen geur en ik vond het zelf een beetje naar babyovergeef ruiken! Dat maak ik dus niet meer met yoghurt, de volgende keer doe ik er warm water, honing of melk bij!

Omdat ik iets teveel yoghurt gebruikt had droogde het niet zo lekker trekkend hard op maar het werd wel steviger. Na ongeveer 20 á 30 minuten heb ik het maskertje er af gehaald met een lauw washandje. Ik heb mijn gezicht droog gemaakt en mijn huid voelde weer rustig en schoon aan.

En inderdaad, het heeft een matterend effect. Ik zag dat vooral toen ik de foto's van de camera afhaalde. Mijn gezicht heeft een egale matte kleur. Super!

Ik moet trouwens écht weer langs tante-schoonheidsspecialiste want mijn wenkbrauwen zijn een ramp op dit moment. Ik had de foto's er bijna niet om geupload haha.

Aanvulling: links heb ik een poll toegevoegd. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe oud de bezoekers van mijn blog zijn :D

7 reacties:

Nicky zei

Klinkt al een fijn masker, ik heb een droge huid dus kan 'm niet gebruiken.

Anoniem zei

ziet er weer heerlijk uit!

Anoniem zei

ik heb ook de purify mask, deze zou ik ook wel willen!

i doe er alleen altijd rozenwater bij>> ruikt zoo lekker!

ioon zei

Ik heb net vandaag rozenwater gekocht :D dat ga ik er de volgende keer bij doen. Zal inderdaad veel beter ruiken!

The Secret Garden zei

hee ioon! wat gaaf weer deze review en fotos! :D

ik heb gisteren 2 nieuwe probeersels gemengd een choco masker en dat modder detox masker. Wanna sample it?? Aangezien je een masker liefhebber bent, kan je me misschien nog aanwijzingen of tips geven, zodat ik dat nog kan aanpassen voordat het de shop in gaat.

let me know dan kan ik je zsm wat opsturen!
x

Anoniem zei

Haha babyovergeef klinkt niet al te lekker haha.

ioon zei

Hihi nee he. Daarom ga ik de volgende keer geen yoghurt meer gebruiken :D

Een reactie posten

Over mij

Een paar kreten over mij:Eigenwijs, koppig, 24 jaar, samenwonend, relatie, student, huishoudelijk medewerker thuiszorg, vrijwilliger Stichting Leergeld Oss, bijna verhuizen!

Ik hou van: scrub, gezichtsmaskers, koken, lezen, badderen, films en slapen.